RoxitRunners zijn klaar voor de RopaRun op 2 en 3 oktober 2021

 

Vorige week vrijdag was het zo ver om de theorie in de praktijk te gaan toetsen: de RoxitRunners organiseerden op deze vochtige en nevelige avond een oefenloop voor de RopaRun die op 2 en 3 oktober dan eindelijk gaat plaatsvinden. De Roparun is een 500 km estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, waaraan je als team kan deelnemen. Ons team, de RoxitRunners, bestaat uit een aantal lopers die allemaal gemiddeld meer dan anderhalve marathon lopen voor het goede doel van Stichting RopaRun. Een heftige opgave, niet alleen conditioneel maar ook organisatorisch. Vandaar deze oefenloop voor de lopers, fietsers, navigators en chauffeurs.

Op vrijdagavond 10 september kwam het team bijeen voor een generale repetitie. De route van 40km was vooraf uitgezocht en klaargezet zodat de teams snel van start konden gaan. Alle aspecten die vrijdag aan bod kwamen zoals het lopen in het donker, fietsen op looptempo en de route vinden op onbekend terrein, zijn van belang om de run voor iedereen veilig te houden. Zeker als je onderweg voor verassingen kan komen te staan, zoals een moederzwijn die met drie jongen oversteekt.
Teamwork makes the dream work

Onderling was het onwijs gezellig. De teams zijn lekker competitief en weten elkaar te motiveren en aan te moedigen. Zo hebben de RoxitRunners 40km gelopen in ongeveer 3 uur tijd. Het tempo lag hoog. Vooral Pieter de benjamin van het team ging als een speer waardoor de fietsers soms stevig moesten aanzetten. Bij thuiskomst heeft de groep samen pizza gegeten en ervaringen uitgewisseld. Al met al was het een mooie en succesvolle avond. De RoxitRunners zijn er klaar voor om op 2 oktober met goede moed te starten aan de RopaRun.
RopaRun

Op 2 en 3 oktober zal de RopaRun dit jaar in Nederland gelopen worden, door het mooie Limburg en Brabant. Tijdens deze RopaRun leggen de RoxitRunners 300 kilometer af in 30 uur voor het goede doel van Stichting RopaRun. Bekijk de diverse goede doelen van Stichting RopaRun en doneer ons team de RoxitRunners. Ik doneer graag!